Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Current Research in Liturgical Studies»

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Current Research in Liturgical Studies»

10-12 Μαΐου 2021

Το Εργαστήριο Λειτουργικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί από 10ης έως 12ης Μαΐου ε.έ. Θέμα του Συνεδρίου είναι η πρόσφατη έρευνα στις λειτουργικές σπουδές.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ και οργανώνεται σε συνεργασία με την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας. Στα πλαίσια αυτού εντάσσεται και η Ε΄ Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη», στην οποία θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρχιμ. Εφραίμ με θέμα: «Τελευταίες λειτουργικές εκδόσεις της Μονής Βατοπαιδίου». Και το Συνέδριο και η Διάλεξη έχουν ως σκοπό την προαγωγή της επιστήμης της Λειτουργικής, η οποία πραγματώνεται, μεταξύ άλλων, με την ανακάλυψη και μελέτη νέων λειτουργικών πηγών, καθώς και με την χρήση των σύγχρονων μεθόδων της τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σήμερα στην έρευνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, ως και το Πρόγραμμα και τον Σύνδεσμο συμμετοχής, θα βρείτε στον ιστότοπο του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών: 

http://elm.past.auth.gr/?page_id=1174